петък, 8 август 2014 г.

Бижута с перли

Живеем в интересни времена, спокойно можем да кажем, че в момента изобилието и многообразието на бижута е просто огромно. Съчетават се различни модели, стилове, марки и т.н. Всеки е свободен да носи и да се облича така както иска, или пък както се чувства добре. Бижутата винаги с абили важна част от визията, те могат да бъдат по-големи и обемни или пък по-малки и незначителни, но пък още по-скъпи. Благодарение на появата на много онлайн магазини, сега всеки независимо къде живее може да си поръча бижу, било то скъпо или пък по-достъпно, важното е да изглежда добре и да се харесва.

При закупуването на бижута, без значение то коя точка на света са важни няколко основни момента. Трябва да внимавате от къде купувате, без значение дали е онлайн или пък в стандартен магазин, също така от значение са и материалите, от които са изработени всички тези бижута. Характерен елемент, свързан с изработването на бижута и най-вече на колиета и накити са перлите. Те имат дълга история и се ползват за украшение още от древността, няко ихора смятат, че притежават дори лечебни свойства. Перлите изглеждат наистина добре, в повечето случаи са бели на цвят или пък черни, освен това се срещат като леко розови или кремави. Изобилието е голямо, а това  етака защото прелите са изключително издръжлив на времето материал. Освен това безспорно са и много красиви, разбира се.


Перлите се различават и по своята форма, свикнали сме да мислим за тях като нещо кръгло и сферично, но не е задължително винаги да са такива, има и продълговати перли, а също така и доста овални като форма. Перлите биват изкуствено създадени и естествени разбира се. Тези, които наричаме естествени се откриват в реките или пък в морето. Разбира се след това подлежат на допълнителна обработка. Колкото по-голяма и бляскава е една перла, логично по-скъпа е тя. От много години перлите държат изключително високи цени, въпреки че сега на определени места, те се отглеждат подобно като във ферми, тяхната цена отново никак не е ниска, а напротив, стои си все така висока. Като най-скъпи се определят перлите с розов или леко син цвят. Една от най-скъпите перли е продадена за около 5000 долара, като тя има размер на не повече от едно малко камъче. Да го наречем 10 на 10мм. Малко е нали?


Перлите са скъпи не само, защото изглеждат добре, а и също така защото появата на една перла отнема период от 12 до 14 г. Те се образуват в специални раковини при попадане на например песъчинка в тях, но за да стане истинска перла е необходимо много дълъг период от време.

Счита се , че перлите предпазват от злите влияния, също така имат лечебна сила. Всички, които са зодия водолей трябва да знаят, че перленото бижу ще им ходи перфектно. Съхранението на перлена огърлица е лесно, но самото бижу изисква грижи и почистване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар