сряда, 27 август 2014 г.

Бижутата като произведение на изкуството

Хората гледат на бижутата от различен поглед и едва ли това би трябвало да удиви някой. Все пак едно бижу може да послужи за украшение, търговия или дори изкуство. За всеки бижуто значи нещо различно. Някои се опитват да изкарват пари като продават бижута, това са различни предприемачи или бизнесмени. Други са творци и изразяват своите чувства и усещания като създават прекрасни бижута. За тях бижуто представлява произведение на изкуството, нещо хубаво и красиво. Трети пък харесват бижутата, защото те ги правят по-изящни и красиви, гледат на тях като на средство, което може да им спечели една невероятно нощ с интересен и сексапилен човек или дори да спечели любовта на живота им. За тях бижутата също са от огромно значение, подобни дами и господа, знаят колко са важни те за визията им и че с тях може да се постигнат много неща. Точно и затова те ги купуват.


Самото наименование бижутерия обаче има скрито значение, то има своите корени от френски и означава изкуство, изкуство да създаваш красиви аксесоари и неща, които красят тялото. За истинските създатели на бижута, целият процес по изработката им е нещо повече от просто работа, това е по-скоро занаят и любов. Поради тази причина някои бижута, които са ръчно изработени са доста ценни и скъпи. Хората, които създават хубавите и наистина скъпи бижута, влагат много от себе си в тях, те влагат множество емоции, чувства и майсторство. Не всеки обаче може да оцени това. Повечето хора купуват бижутата си, просто за да ги сложат по себе си и да се чувстват добре. Да се чувстват по-красиви, желани, обичани и най-вече богати. Но това е напълно нормално и присъщо за човешката природа, всеки човек се стреми да изглежда добре и да се чувства щастлив. Бижута с които може да се почувствате наистина желани и привлекателни има в един онлайн магазин. Това е TvoetoBiju.com, сайтът едва стартира и все още продуктовите страница не са запълнени, но се очаква многообразие от качествени и добре изглеждащи бижута на ниски цени.


Във всяко бижу, което е създадено ръчно се крие характерът и уменията на неговият творец, както и неговите мисли и терзания. Повечето бижута се изработват от скъпи материали, като злато, сребро, кристали, диаманти и други. Но много от ръчните украшения са съставени от кожа, мъниста, текстил, хартия и разни други елементи, които не са скъпи като себестойност, въпреки това крайният продукт изглежда добре и е сравнително уникален. Различни модни бижута със стъкълца и мидички стават особено популярни, а част от тях се излагат в галерии за модерно изкуство. Всички тези дамски накити са добре изпипани, и винаги си личи, кога майсторът е вложил своите умения и сила в изработката на подобно бижу. Украшенията, създадени ръчно или пък не се характеризират със своята уникалност, те биват различни видове, така например имаме гривни и обеци, изключително популярни сред хората, както и колиетата, които са много разновидности и стилове. Важно е според мен, не винаги да бъдем материални хора и да търсим най-скъпото или най-лъскавото, по-добре е да носим неща, които ни харесват и можем да си позволим, дори и да не са на някаква известна марка. Важно е човек да мисли за духовното си израстване, а не само за материалните блага!

Няма коментари:

Публикуване на коментар