неделя, 22 февруари 2015 г.

Евтини обеци и полезни съвети свързани с тях

Обеците са сред най-важните бижута за жените. Те придават необикновен облик на лицето, а всички знаем, че човек гледа първо лицето. Е в повечето случаи разбира се, макар и да има изключения. Дамите разполагат с богат набор от различни модели обеци. Това е нормално, защото всеки тип обеци подхожда за определена ситуация в ежедневието. А и освен това повечето обеци не са чак толкова скъпи. Разбира се златните или позлатените обеци, както и тези с кристали, диаманти и всевъзможни други скъпоценни метали и камъчета по тях струват значително повече, но това вече е друга тема.

Най-честия ви проблем е, да харесате на пръв поглед обици, но поставяйки ги, се появява неприятен проблем — не са фиксирани, увисват или пък са прекалено притискащи и неудобни. В тази статия ще ви споделим класически варианти за тяхната употреба и поправка.
 
Фиксирайте обицата върху ухото си:
 
 

Неизправността с увиснали обици вероятно е причинена от прекалената им големина или тежест. Дизайнът е твърде обемен, например модели с перли или мъниста на винтче, то би възникнал такъв проблем. Има две лесни решения: широки дискчета, носени с фабрично направеното винтче или изцяло да смените винтчето. Първият вариант е по-труден за изпълнение, но вторият е лесноосъществим за вас. По-широки дискчета захванати за винтчето, ще обхванат по-голяма част от ухото, така тежестта на обицата се разпределя равномерно. Тези дискчета обикновено са изработени от прозрачна твърда пластмаса, но може и от друг материал. Другото решение на проблема с провисналите модели можете да решите като сложите по-големи винтчета. Експериментирайте кой дизайн ви стои най-добре и кой е удобен за вас. Винаги е важно да изглеждаме добре, но освен това е хубаво когато носим нещо да ни е удобно с него и да се чувстваме добре. това важи не само за обеците, но и всички видове останали бижута, както и дрехите разбира се.

 
Осигурете си комфорт:

Дългите и висящи модели са много красиви и различни, но често може тежестта им да е несиметрична. Такива обици биха разранили меката част на ухото и при продължително носене трайно да я увредят. Най-добре носете подобни модели само за няколко часа на ден. Ако дизайнът ви позволява — преработете ги! Можете да премахнете някои елементи и така да ги направите по-леки. Това е отлична идея, ако искате да ги носите по-често. Ако преработката им не е възможна, винаги можете да ги превърнете във висулка, пръстен или друго украшение.

Обиците с клипс или винт могат да се окажат силно притискащи и неудобни. Една от първите стъпки за справянето с този проблем, е да решите кой вид закопчалка е най-добре за вас. Има меки възглавнички, във формата на шайбички, изработени специално за носене с няколко модела обици. Поставени на клипс или винт, те са практично решение за намаляване на натиска от закопчалката върху нежната част на ухото ви. Направени са от пластмаса и порест материал и изобщо не са скъпи. Ако пък вече сте пробвали да носите такива възглавнички, но все пак ви стискат, можете да потърсите услугите на бижутер. Те отлично знаят как да пригодят моделите от масовата бижутерия. Също така търсете обици с клипс, позволяваш регулирането на натиска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар